Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 200 g carne de porc pentru şniţel sau piept de pasăre, 1 ceapă mare, 1 căţel de usturoi, 1 lămâie, sare, 1 linguriţă rozmarin, 3 foi de salvie, 1/2 linguriţă măghiran, 1/2 linguriţă paprika, piper, 4 linguri ulei de măsline, 1/2 legătură pătrunjel, 100 g orez, 1 roşie mare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Este o specialitate binecunoscută, compusă din fâşii de carne condimentate, care se pun pe frigare şi se întorc pe grătar, pentru a lăsa grăsimea să se scurgă. Acasă, se pot frige şi în tigaie.
Carnea se spală, se zvântă şi se taie în fâşii groase de 0,5 cm, care se amestecă cu ceapa tăiată solzişori. Se rade coaja de la lămâie şi se amestecă cu usturoiul tocat fin, sare, rozmarin, măghiran şi foile de salvie tăiate mărunt. Se lasă să stea câteva minute amestecul, pentru a se întrepătrunde bine aromele. Se pun mirodeniile peste carne, se adaugă piperul şi paprika, se toarnă 3 linguri de ulei şi se amestecă bine. Se acoperă carnea cu o folie şi se lasă să stea cel puţin 30 de minute. Orezul se alege, se spală şi se pune la fiert. Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie, se pun fâşiile de carne şi se amestecă pe foc 3 minute. Se toarnă 5-6 linguri de apă, se micşorează focul şi se lasă la înăbuşit. Separat, se amestecă orezul cu roşia tăiată cubuleţe şi se serveşte carnea cu garnitura de orez, cu felii de lămâie şi pătrunjel.