Haţegane cu chimen sau rozmarin - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Paste, pizza şi găluşte » Haţegane cu chimen sau rozmarin

Haţegane cu chimen sau rozmarin

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 cubulet de drojdie proaspata, 500 g faina, 1/2 lingurita zahar, 1 1/2 lingurita sare grunjoasa, faina pentru tabla de framantat, 60 ml untdelemn de masline (sau altul fin), 1 lingura de seminte de chimen sau o ramurica de rozmarin.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se dizolva drojdia in 200 ml apa calduta. Se amesteca faina, zaharul si o lingurita de sare intr-o ulcea. Se adauga drojdia si apa in care s-a inmuiat si se amesteca totul pana se obtine un aluat uniform. Se pune intr-un loc cald, acoperit cu un stergar, vreme de patru ore.
Se unge planseta cu faina si se framanta viguros aluatul, apoi se imparte in opt si se intinde cu sucitorul in forma de placintute. Se unge o tava de copt si se pun placintele in ea. Se apasa cu degetul din loc in loc placintutele, si in gropite se picura untdelemn. Se presara cu sarea ramasa, amestecata cu ace de rozmarin sau cu seminte de chimen usor pisate. Se lasa 20 de minute sa se odihneasca in tava, apoi se baga in cuptorul incins si se lasa sa se coaca pana se rumenesc (cam 30 de minute).
Sunt grozave la bere sau langa orice fel de salata.
3.393 vizualizări
860 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de chimen cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de chimen cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
16. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
22. Sărăţele cu chimen (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
24. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
27. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
29. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.