Heringi pe spumă de lămâie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu peşte » Heringi pe spumă de lămâie

Heringi pe spumă de lămâie

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8-12 fileuri de hering, 1/2 l zer (de la branza sau laptele acru facute in casa).
Pentru sos: 2 linguri unt, 1 ceapa, 1/2 legatura tarhon, 1-2 linguri coaja rasa de lamaie, zeama de la 2 lamai, 4 galbenusuri, 1/4 l vin alb, 200 g frisca batuta, sare, piper, 1 lingurita miere, patrunjel verde pentru gratinat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala fileurile sub jet de apa rece, se zvanta cu un servet si se pun intr-un castron. Se toarna peste ele zerul si se lasa sa stea asa cel putin o ora. Se-ncinge untul intr-o cratita si se caleste ceapa tocata marunt, pana ce devine sticloasa. Se adauga tarhonul taiat fasiute si coaja de lamaie si se lasa sa se dunstuiasca. Peste ele se toarna zeama de lamaie, se da in cateva clocote pana ce scade putin, dupa care se trece totul printr-o sita, intr-un vas de Jena. Se incorporeaza apoi galbenusurile, amestecand bine, si vinul. Se pune vasul pe baie de apa (sau direct pe foc) si se bate compozitia pana ce devine spumoasa. Se adauga usor frisca batuta si mierea si se gusta de sare si piper.
Se asaza fileurile de peste pe un platou, se toarna pe langa ele spuma de lamaie si se garnisesc cu frunzulite de patrunjel verde.
2.760 vizualizări
786 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
5. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
6. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
7. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
8. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
18. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
20. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.