Iepure cu ceapă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Iepure cu ceapă

Iepure cu ceapă

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 750 g-1 kg carne de iepure, 300-400 g ceapă, 100 ml untdelemn, 200 ml suc de roşii, 100 ml vin, 4-5 felii lămîie, o ramură de cimbru, o foaie de dafin, cîte un vîrf de cuţit de piper şi ienibahar, usturoi (3-4 căţei), sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţi de mărime mijlocie, se pune într-o cratiţă, se presară apoi cu 1/2 linguriţă cu sare, se adaugă 3-4 linguri cu zeamă de la marinare sau apă simplă şi se lasă să fiarbă acoperită, la foc mic, sau se introduce, tot acoperită, la cuptor, unde se lasă circa o oră, pînă cînd se înmoaie pe jumătate, adăugînd pe parcurs apă ca să nu se ardă sosul. După aceea, se pune ceapa tăiată în felii subţiri, care se amestecă cu carnea şi se lasă să fiarbă 10 minute, acoperite, pînă cînd se înmoaie puţin ceapa. Se adaugă apoi sucul de roşii, vinul, feliile de lămîie, foaia de dafin, cimbrul, condimentele şi circa 200 ml apă. Carnea se fierbe în continuare, acoperită, completînd mereu cu apă cît este necesar, ca să nu scadă lichidul şi să nu se ardă ceapa, amestecînd mai des, pînă cînd se înmoaie carnea şi ceapa. Ceapa nu trebuie să se terciuiască, numai să se înmoaie; dacă, pe parcurs, se arde într-o parte, nu se mai pune apă, ci se schimbă imediat mîncarea în altă cratiţă, altfel ceapa va deveni maronie şi mîncarea va căpăta un gust amar. Cînd toate sînt fierte, ceapa trebuie să fie ca un sos mai gros. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt (facultativ), se săreaza şi se acreşte, după gust, şi se lasă la cuptor încă 10 minute, ca să se ridice untdelemnul. Se serveşte rece ca fel întîi.
4.001 vizualizări
766 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
5. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de ceapă cu şvaiţer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de ceapă cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
12. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
13. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
14. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
15. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
16. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
17. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
18. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
19. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
20. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
21. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
25. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
27. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
28. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.