Iepure cu măsline (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Iepure cu măsline (I)

Iepure cu măsline (I)

Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 1 kg carne de iepure, 200 g măsline nedesărate, 100 g ceapă, 100 ml de untdelemn, o foaie de dafin, 10 boabe de piper, 1/4 l suc de roşii, 25 g făină, 100 ml vin, 3-4 felii lămîie, o linguriţă muştar, o ramură de cimbru, 1/4 l zeamă în care a fost marinată carnea sau apă, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa, rasă prin răzătoarea cu găuri mici sau tăiată foarte mărunt, se căleşte în tot untdelemnul 2 minute, apoi se adaugă carnea marinată, tăiată în bucăţi de mărime mijlocie şi 4-5 linguri cu apă sau zeamă de la marinare. Se frige înăbuşit, tot timpul cu capac, la foc mic, pe plită sau la cuptor, la foc mijlociu, circa 2 ore, sau pînă cînd se înmoaie bine, adăugînd cîte puţină zeamă de la marinare sau apă simpla, ca să nu se ardă ceapa. Carnea se poate fierbe în oala sub presiune. Ceapa se căleşte direct în oală, împreună cu carnea, timp de 3 minute, amestecîndu-se, ca să se prăjească puţin la suprafaţă; apoi, se toarnă 500 ml de apă şi carnea se lasă să fiarbă la foc mic, ca să nu scadă apa. După ce a fiert carnea, făina se freacă cu sucul de roşii, turnat cîte puţin de la început, ca să nu se formeze cocoloaşe şi apoi se deşartă în cratiţă şi se amestecă cu sosul; se adaugă vinul şi apa sau zeama de la marinare, dacă aceasta nu este prea acră, foaia de dafin, muştarul, feliile de lămîie, cimbrul şi măslinele nedesărate. Cratiţa se introduce în cuptor, unde se lasă circa 20 minute, ca să fiarbă şi măslinele şi să se formeze sosul. Acesta se mai subţiază, dacă este nevoie, deoarece servindu-se rece, se mai îngroaşă, fiind cu făină. Cînd este gata, i se potriveşte gustul cu sare şi, după dorinţă, se acreşte cu zeamă de lămîie. Se serveşte ca fel întîi.
8.101 vizualizări
880 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
5. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
6. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.