Jaluzele cu prune - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Jaluzele cu prune

Jaluzele cu prune

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 40 g aluat de foetaj, 500 g prune care se desfac de pe sambure, 3 galbenusuri de ou, 80 g pudra de migdale (se macina in rasnita de cafea), 50 g faina, 40 g unt, 80 g zahar pudra.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Spalati si stergeti prunele, desfaceti-le in doua, scoateti-le samburii, apoi taiati-le in patru. Puneti-le intr-un castron, pudrati-le cu jumatate din zahar, amestecati si dati vasul deoparte.
Preparati crema de migdale: intr-un bol, amestecati cu furculita 2 galbenusuri de ou, pudra de migdale, untul topit si restul zaharului. Porniti cuptorul.
Intindeti aluatul intr-o foaie subtire, pe o tabla infainata de prajituri, si taiati in el 8 dreptunghiuri cu laturile de 7/13 cm. Puneti cate 4 foi una peste alta in tava de prajituri, captusita cu o foaie de pergament, si intindeti crema de migdale, fara sa ajunga la marginea aluatului. Repartizati deasupra prunele bine grupate. Acoperiti cu cele 4 dreptunghiuri ramase de aluat, lipiti-le marginea cu aluatul de dedesubt. Cu ajutorul unui cutit sau al unei rotite dintate faceti incizii (in forma de fasii sau patrate) in invelis, apoi ungeti prajitura cu galbenusul de ou batut cu o lingura de apa rece. Bagati tava la cuptor 20 de minute, pana ce prajitura se aureste bine. Sub actiunea caldurii, aluatul se desface ca jaluzelele.
3.768 vizualizări
843 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
2. Prăjitură cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
4. Compot de prune cu aromă de vanilie (Conserve de fructe > Compoturi)
5. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
6. Găluşte dospite cu magiun de prune (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Friptură cu prune (Mâncăruri > Fripturi)
8. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
9. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
10. Prăjitură cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
11. Jaluzele cu nectarine (Dulciuri > Prăjituri)
12. Prăjitură cu prune şi cappuccino (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tort cu prune (Dulciuri > Torturi)
14. Plăcintă cu trei prune (Dulciuri > Prăjituri)
15. Brioşe cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
16. Ruladă de curcan cu prune uscate (Mâncăruri > Fripturi)
17. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tort de prune bistriţene (Dulciuri > Torturi)
20. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
21. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Compot de prune (Conserve de fructe > Compoturi)
23. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
24. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Dulceaţă de prune (brumării) coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
28. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
29. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.