Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: redusă
Porţii: 6
Ingrediente: 500 g file hering, 150 g slănină afumată sau carne de porc, 200 g unt, 125 g făină secară, 125 g făină grâu, 2 ouă, sare, piper, 1 linguriţă drojdie uscată.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Se face aluatul din: făină, unt topit, 1 ou, sare, drojdie. Se acoperă şi se lasă 15 min. Se întind apoi 2 foi de 1/2 cm grosime. În tava unsă cu unt, se pune una dintre foi.
Se dau fileurile de hering cu puţină sare, piper, se pun peste foaie, peste ele se aşează slănina sau carnea de porc tăiată bucăţele.
Marginile aluatului se umezesc uşor, se pune a doua foaie, se presează marginile, se unge cu ou bătut şi se dă la foc mic 1 oră.