Lapte de pasăre - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Lapte de pasăre

Lapte de pasăre

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 800 ml lapte, 1 baton vanilie, 8 oua, 350 g zahar tos, 50 g unt, un vârf de cutit sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se pune laptele la fiert. Batonul de vanilie se taie în doua si se adauga în lapte. Pâna când laptele începe sa fiarba, se bat cele 8 albusuri spuma, adaugându- se treptat 2 linguri de zahar (50 g) si putina sare. Spuma trebuie sa fie foarte bine batuta si zaharul complet dizolvat. Când laptele începe sa fiarba, se ia cu o lingura mai mare din spuma de albus si se pun galustele la fiert în lapte. Laptele trebuie sa fiarba încet. Dupa 2 minute de fierbere, galustele de spuma se întorc cu atentie, ca sa nu se rupa si se mai fierb înca 2 minute. Apoi se scot într-un castron de portelan. Laptele în care au fiert galustele se ia de pe foc si se lasa putin la racit. Se strecoara printr-o sita daca au ramas bucati de albus batut. Cele 8 galbenusuri se amesteca bine cu 250 g zahar. Crema obtinuta se dilueaza treptat cu laptele strecurat si racit. Se amesteca încontinuu pâna când se obtine o compozitie omogena, care se pune din nou la fiert, la foc mic. Se fierbe 5 minute, amestecând mereu ca sa nu se prinda de vas. Când începe sa se îngroase, se ia vasul de pe foc si se mai continua amestecarea înca 10 minute. Nu se fierbe mai mult pentru ca se obtine o crema prea consistenta. Crema ideala trebuie sa fie mai mult lichida. Se lasa crema obtinuta sa se raceasca si se toarna apoi peste galustele de albus. Castronul se pune la frigider pentru cel putin 2 ore înainte de servire. Se servesc în castroane de sticla sau portelan. Deasupra galustelor se toarna un sos caramel preparat din 50 g zahar ars amestecat cu 50 g unt si 1 lingura apa.
5.234 vizualizări
974 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de chimen cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de varză cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
26. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.