Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Paste, pizza şi găluşte » Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei

Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g lasagna, 1 kg dovlecei, 1 l sos bechamel (subtire), 1 crenguta rozmarin, 2 foi de dafin, 4-5 frunze de salvie, 1 legatura mica de busuioc, 1 legatura mica de patrunjel, 100 g parmezan ras (sau cascaval), sare, piper, putin unt, ulei de masline.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se taie verdeata marunt si se dunstuieste in uleiul incins. Se adauga dovleceii spalati, zvantati si taiati felii, se sareaza si se pipereaza. Se sting cu apa calda sau zeama de zarzavat (1 pahar) si se lasa 10-15 minute sa fiarba incet. Se unge o forma cu unt si se aseaza - in straturi alternative - lasagna, dovlecei, sos bechamel si parmezan ras (ultimul strat fiind de sos si parmezan). Se presara deasupra bucatele de unt, se dau la cuptorul incins la 200 grade C si se coc 20 de minute cu capac, iar apoi inca 20-25 de minute fara capac. Se servesc fierbinti.
Sosul bechamel: Se pun la incins 50 g unt si se calesc in el 100 g faina. Se stinge rantasul cu 1 l de lapte, turnat putin cate putin. Se lasa sa dea in cateva clocote, amestecand intruna, se adauga sare si nucsoara (pisata) dupa gust.
2.645 vizualizări
722 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.