Legume cu chili şi orez cu ceapă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Legume cu chili şi orez cu ceapă

Legume cu chili şi orez cu ceapă

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea soarelui, 1 ceapă tocată mărunt, 5 căţei de usturoi tocaţi, 1 lingură praf de chili, 2 linguri chimion, 1/2 linguriţă ardei iute roşu, 2 ardei roşii sau verzi tăiaţi cubuleţe, 1 dovlacel zucchini tăiat cubuleţe, 1 dovleac galben tăiat cubuleţe, 1 1/2 lingură sare, 3 1/2 căni roşii tăiate în suc, 400 g fasole neagră, 1 1/2 cană orez cu bobul lung, 3 ceşti supă de pui, cîteva frunze de coriandru.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Într-o tigaie mare, puneţi 2 linguri de ulei şi un sfert de ceapă pînă se căleşte. Adăugati apoi 2 căţei de usturoi, praful de chili, chimionul şi ardeiul iute rosu. Le lăsaţi la foc mediu 2 minute, amestecînd din cînd în cînd. Apoi puneti în tigaie ardeii, dovlecelul zucchini, dovleacul galben (toate cubulete) şi o linguriţă de sare şi le lăsaţi să se călească 5-6 minute, amestecînd din cînd în cînd. Apoi puneţi sucul de roşii şi fasolea şi le lăsaţi să fiarbă încă 20 minute sau pînă cînd fasolea s-a fiert.
Între timp, într-o altă tigaie încălziţi puţin ulei şi adăugaţi ceapa rămasă şi orezul. Le lăsaţi la foc mediu pînă cînd orezul s-a călit, după care adăugaţi supa de pui şi puţină sare, după gust, şi le lăsaţi la fiert la foc mic aproximativ 20 minute, iar tigaia o acoperiţi cu un capac. În cazul în care doriţi şi coriandru, îl presăraţi peste orezul gătit.
Serviti orezul cu legumele cu chili.
3.166 vizualizări
696 tipăriri
9 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.