Legume gratinate (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Legume gratinate (II)

Legume gratinate (II)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g broccoli, 2 morcovi, o vînătă, 4 ardei capia, 1 conopidă, 1 ţelină mică, 200 g fasole verde, un fir de praz, 250 g mazăre, 100 g unt, usturoi, 150 ml vin alb demisec, sare, piper, pudră de nucşoară, busuioc uscat, parmezan, smîntînă.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Broccoli se spală, se rupe în bucheţele mai mici şi se fierbe. Morcovii, vînăta, ardeii capia şi ţelina se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se pun la fiert în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un castron.
Fasolea verde şi conopida se fierb, se taie în bucăţi mici şi se pun lîngă legumele tocate. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se taie rondele.
Se încinge untul într-o cratiţă, se adaugă trei căţei de usturoi pisat, rondelele de praz, o lingură de busuioc şi se lasă la călit timp de două minute.
Se adaugă legumele din castron, mazărea fiartă, sarea şi piperul după gust.
Se prăjesc timp de căteva minute, se adaugă vinul alb, un vîrf de cuţit cu pudră de nucşoară şi se mai lasă la fiert încă zece minute.
Se opreşte focul, se acoperă şi se lasă să se amestece gusturile.
Se servesc cu parmezan ras sau smîntînă.
4.973 vizualizări
926 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de legume rapidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.