Lichior de ouă (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Băuturi » Lichioruri » Lichior de ouă (I)

Lichior de ouă (I)

Ingrediente: 6 galbenusuri, 400 g zahar, 250 ml alcool, 100 ml rom, 600 ml lapte, vanilie (facultativ: 30-50 g nescafe sau 30-50 g cacao, 50-100 g ciocolata).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Galbenusurile se feraca cu zaharul intr-un lighenas smaltuit de 2 l; se pune 1/2 baton de vanilie despicat in jumatate, pe lungime si se adauga treptat laptele rece.Compozitia se bate 10 minute, pe un vas cu apa clocotita, cu telul in forma de para Cind lighenasul se ia de pe foc, daca in compozitie nu s-a pus baton, se pune un plic cu zahar vanilat.Tot acum se adauga: nescafe pentru lichior de oua cu gust de cafea;cacao cernuta prin sita de sirma pentru lichior de oua cu gust de cacao;ciocolata rasa pentru lichior de oua cu gust de ciocolata.Se amesteca bine compozitia pina cind se omogenizeaza si, dupa ce s-a racit, se adauga treptat alcoolul (amestecat in prealabil cu romul), amestecind necontenit); apoi se toarna in sticle.Lichiorul se poate consuma imediat dupa ce s-a racit bine, deoarece sodoul s-a ingrosat cu galbenusurile, pe aburi.Cu cit lichiorul se pastreaza mai mult, cu atit se ingroasa (sticlele se scutura totdeauna inainte dee intrebuintare).
4.347 vizualizări
1.047 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
3. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
4. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
9. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
10. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
24. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.