Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porţii: 4
Ingrediente: 2 cepe roşii, 2 pere, 4 lipii rotunde mici (se găsesc la magazinele cu preparate arăbeşti), 6 linguri unt (amestecat cu verdeaţă tocată), 150 g brînză Roquefort (Bucegi), puţin cimbru proaspăt, piper negru.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se taie rondele. Perele spălate şi curăţate se taie în sferturi şi pe urmă felii.
Se ung lipiile cu unt şi se taie în două semicercuri. Se pun peste ele feliile de pară şi rondelele de ceapă, se presară cu brînza fărîmiţată şi frunzuliţele de cimbru şi piper şi se aşează cele două jumătăţi de lipie una peste alta.
Se înfăşoară în folie de aluminiu şi se prăjesc pe grătar, pînă ce se topeşte brînza, întorcîndu-le de cîteva ori.