Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Porţii: 6
Ingrediente: Pentru blat: 50 g ciocolata amaruie, 4 oua, 40 g Maizena (zeamil), 60 g zahar pudra, 1 lingura zahar tos, 1 varf de cutit sare.
Pentru umplutura: 150 g branza de vaci (neteda), 200 g frisca batuta, 2 linguri zahar tos, 1 plic zahar vanilat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Umplutura: amestecati branza de vaci cu zaharul tos si cel vanilat, incorporati frisca batuta si bagati compozitia in frigider.
Blatul: tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie pentru copt si incingeti cuptorul la 210 grade C.
Topiti ciocolata impreuna cu 4 linguri cu apa pe bain-marie si lasati-o sa se raceasca. Incorporati apoi galbenusurile si zaharul si frecati bine, pana ce amestecul se prelinge de pe lingura ca un fir. Adaugati Maizena si amestecati din nou.
Bateti spuma albusurile cu sarea, introduceti-le in crema de ciocolata, turnati aluatul astfel obtinut in tava si dati-l 10 minute la cuptor.
Intindeti pe planseta un stergar umezit, rasturnati blatul copt pe el, dezlipiti hartia si acoperiti-l cu un alt stergar.
Ridicati stergarul de deasupra, ungeti blatul cu crema de branza, lasand libere marginile (3 cm) si rulati-l, indepartand treptat stergarul. Indreptati capetele cu un cutit si tineti rulada 6 ore la frigider.
Se serveste rece, pudrata cu zahar.