Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porţii: 4
Ingrediente: 300-400 g carne, 1 ceapă, 80-100 ml untdelemn, 25 g făină, 1/4 l suc de roşii, 7-8 roşii mici, pătrunjel, ţelină (frunze), sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Carnea se prăjeşte cu ceapa şi untdelemnul. După aceea, se freacă făina cu sucul de roşii, adăugat câte puţin, ca să nu formeze cocoloaşe şi se toarnă peste carne, completând cu apă, atât cât să cuprindă bucăţile de carne. Se lasă să fiarbă câteva clocote, ca să se lege sosul, apoi se potriveşte gustul cu sare, se adaugă o frunză de ţelină şi roşile întregi. Mâncarea se ţine la cuptor 15 minute, ca să fiarbă roşiile şi să se ridice untdelemnul. Facultativ, se pune în sos o linguriţă de zahăr şi se mai adaugă puţină sare, dacă mai este nevoie. Se serveşte proaspătă cu pătrunjel tăiat mărunt.