Mâncărică de ciuperci cu ficat - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu organe » Mâncărică de ciuperci cu ficat

Mâncărică de ciuperci cu ficat

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200 g ficat de viţel, porc sau pasăre, 1/2 kg ciuperci, 100 ml vin, 200 ml suc de roşii, 80 g ceapă, 100 ml untdelemn, mărar, pătrunjel, 20 ml zeamă de lămâie, 1 linguriţă rasă de sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa, tăiată mărunt, se căleşte în untdelemn 2 min., apoi se adaugă ciupercile bine spălate şi tăiate în felii mai groase, vinul, sucul de roşii, sarea, un vârf de cuţit de piper, frunze de mărar şi pătrunjel tăiate mărunt şi zeama de lămâie. Se fierb acoperite circa 30 min., până când se înmoaie bine.

Ciupercile spălate lasă multă apa, dar se fierb până când aceasta scade la nivelul lor. Se pot fierbe şi la cuptor, tot acoperite, până ce scade apa şi rămâne un sos care să le cuprindă.

Ficatul se taie în felii de circa 3 cm grosime. Feliile se presară cu puţin piper, se trec prin făină şi se prăjesc.

Ficatul prăjit se aşează pe platou, se presară cu puţină sare şi se serveşte imediat, cu mâncarea de ciuperci caldă în jur, ca fel întâi sau fel doi.
3.577 vizualizări
851 tipăriri
17 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
7. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
8. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.