Mâncărică de ficat cu ceapă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu organe » Mâncărică de ficat cu ceapă

Mâncărică de ficat cu ceapă

Ingrediente: 1/2 kg ficat de viţel, porc sau pasăre, 200 g ceapă, 100 g unt sau untdelemn, un vîrf de cuţit sau de linguriţă piper, ienibahar, nucşoară, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa tăiată în felii subţiri se căleşte în tot untul sau untdelemnul circa 10 minute, la foc mic, pînă cînd devine lucioasă, amestecînd din cînd în cînd, ca să nu se ardă. Se pun apoi 2 linguri cu apă, ca să se înmoaie mai bine ceapa şi se fierbe la foc foarte mic, acoperită, încă 5-6 minute. Cînd apa a scăzut, se pun: ficatul tăiat în felii de 2 cm grosime şi 4-5 cm lungime şi condimentele; se înăbuşă sub capac circa 10 minute, întorcindu-se pe ambele părţi. Ficatul nu se prăjeşte mai mult, deoarece se întăreşte. Cînd este gata, se presară cu puţină sare (după gust) şi se serveşte ca fel întîi sau asociat cu piure de cartofi şi cu salate de crudităţi sau cu murături, ca fel doi.
13.188 vizualizări
903 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
5. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
9. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de ceapă cu şvaiţer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de ceapă cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
24. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
25. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
26. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
27. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
28. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
29. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
30. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.