Melci cu pepene galben şi sos - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Melci cu pepene galben şi sos

Melci cu pepene galben şi sos

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g melci în cochilie, 1 pepene galben, 75 g unt, 3 ardei capia, 3 roşii galbene, un fir de praz, 2 linguri muştar picant, pătrunjel, 100 ml smîntînă, cuişoare, scorţişoară, sare, piper, ulei de măsline, salată verde, o lămîie, 300 ml vin alb.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Melcii se curăţă cu o perie, se spală şi se pun într-un castron. Se toacă o jumătate de legătură de pătrunjel şi se omogenizează cu untul.
Se pun melcii într-o oală, se adaugă 300 ml vin alb şi sucul de la o jumătate de lămîie. Se fierb melcii şapte minute, se scot şi se lasă să se răcească. Se umplu cochiliile cu untul amestecat cu pătrunjel, sare şi piper.
Se pun într-o tavă şi se introduc la cuptor pentru zece minute la foc mediu.
Ardeii se curăţă de seminţe, se toacă mărunt şi se pun într-un blender. Se adaugă o lingură de muştar, 50 ml smîntînă, sare şi piper. Se mixează şi amestecul se pune la rece.
Roşiile se curăţă, se toacă mărunt şi se pun în blender împreună cu smîntînă şi muştarul rămas, sarea, piperul, apoi se mixează.
Se introduce şi acest sos la rece, apoi se serveşte alături de salata verde, melcii calzi şi feliile de pepene.
Se servesc presăraţi cu pudră de cuişoare şi scorţişoară.
3.164 vizualizări
835 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
17. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
19. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
29. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
30. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.