Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: medie
Porţii: 6
Ingrediente: 2 căni ulei de măsline, 2 căni miere, 3 căni zahăr tos, 1/2 cană de coniac, 1/2 portocală rasă, 2 1/2 pahare apă, 1 lingură bicarbonat, 1 lingură pudră de scorţişoară, 1/2 lingură pudră de cuişoare, 900 g făină, nucă măcinată.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Într-un vas mai mare se amestecă uleiul cu o cană de zahăr tos, coniacul şi coaja de portocală rasă. Într-un castron se amestecă făina cu bicarbonatul, jumătate din cantitatea de pudră de scorţişoară şi pudra de cuişoare. Se toarnă ingredientele lichide peste făină şi se frământă până rezultă un aluat tare. Dacă este nevoie, se mai adaugă făină, căci depinde de tipul de făină folosit. Se rup bucăţi din aluat, se rotunjesc în palme, se aplatizează puţin şi se decupează în formă de stea. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptor. Se coc la foc mediu aproximativ 15 minute. Restul de zahăr tos se amestecă bine cu mierea şi apa. Se pun la fiert, se lasă să dea în clocot apoi se opreşte focul. Se lasă la răcit 10 minute, se introduc biscuiţii pe rând în sirop, întorcându-se din când în când ca să se pătrundă. Nu se lasă în sirop decât câteva minute, altfel se rup.
Se scot cu o spumieră, se aşază pe o tavă şi se presară cu nucă măcinată, amestecată cu pudră de scorţişoară.