Merdenele cu brânză - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu brânză » Merdenele cu brânză

Merdenele cu brânză

Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 500 g făină, 250 g unt, 1 lingură oţet, 1 ceaşcă apă călduţă, 1 linguriţă sare.
Umplutura: 500 g telemea de oaie, 3-4 linguri de unt, 2 ouă, chimen, eventual 1 cană de gris fiert ca să fie mai puţin sărată şi mai spornică.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai puţin untul. Se bate mult, se întinde şi se înveleşte bucata de unt cu aluatul. Se întinde iar. Operaţia se face de 4 ori (de 2 ori se strânge aluatul în 3 şi de 2 ori în 4). După fiecare întindere, se ţine un sfert de oră la frigider.

Umplutura: se freacă bine ingredientele.

Se întinde aluatul într-o foaie potrivită, se taie pătrate mari, în care se pune umplutura şi se închide ca un plic, în 4 colţuri, rezultând un plic închis, mai gros.

Se scaldă o tavă în unt, se aşează merdenelele cu îndoitura în jos (spre tavă), se mai ung cu ceva unt şi se dau la cuptor încălzit, la foc mediu-mic, până se rumenesc.

Denumirea vine de la făcăleţ, care în Dobrogea se numeşte merdenea, e lung şi subţire (cam 1 cm în diametru).
18.985 vizualizări
1.031 tipăriri
8 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
12. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
13. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
15. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
16. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
17. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
18. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
19. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
21. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
24. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
25. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)
27. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
28. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
29. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
30. Icre de brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.