Mere cu varză roşie şi şuncă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Mere cu varză roşie şi şuncă

Mere cu varză roşie şi şuncă

Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg varză roşie, 300 g ceapă tăiată rondele, 1/4 l vin roşu dulce, 3 foi de dafin, 1 linguriţă chimen pisat, 3 cuişoare, 1 lingură condimente combinate, 2 linguri oţet balsamic, 100 g afine (pot să fie şi din conservă), sare, piper, 4 mere, 200 g şuncă presată tăiată felii, 2 linguri de unt pentru gătit.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Varza rosie se spala, se taie in doua,se taie cotorul si se taie foarte fin. Se amesteca varza cu ceapa taiata rondele si se caleste 5 min. in 2 linguri de unt. Se adauga vinul, foile de dafin, chimenul, cuisoarele, condimentele si otetul. Pe foc mic, cca. 40 min. se calesc impreuna, apoi se adauga 2/3 din cantitatea de afine si se condimenteaza cu sare si piper. Se scot foile de dafin si varza se scoate si se aseaza in 4 forme rezistente la foc. Se spala merele si cu dispozitivul cilindric scoatem semintele. Pe fiecare portie punem un mar. Restul de afine se amesteca cu sunca taiata cubulete si umplem merele. Punem formele pe o tava si coacem, in cuptor preincalzit, acoperite cu folie, 40 min. la 200 grade C. Dupa 30 min. de coacere, se ia folia de pe forme si se continua coacerea inca 10 min.
Se serveste cu cartofi prajiti.
2.806 vizualizări
820 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.