Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porţii: 4
Ingrediente: 600 g trunchi de merlucius (fara cap), 4 mere, 8 cepe mici, 1 lingura miere de salcam, zeama de la o portocala, 2 linguri ulei, 40 g unt, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Taiati pstele pe burta pana ce ajungeti la coloana vertebrala, spalati-l bine si zvantati-l intr-un stergar.
Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o 5 minute la foc mic, in uleiul incins. Adaugati mierea, sarea si piperul si lasati sa fiarba inca un sfert de ora.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Curatati merele, indepartati semintele si partea lemnoasa, taiati-le felii si prajiti-le 5 minute in unt.
Asezati-le pe fundul unei forme de budinca, puneti deasupra fileurile de peste, sarati si piperati.
Peste peste imprastiati ceapa tocata si calita, stropiti merele cu zeama de portocala, bagati merluciul la cuptor, lasati-l sa se patrunda 15 minute si serviti-l imediat.