Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Ingrediente: Gogonele verzi, morcovi, ţelină, ceapă, gogoşari, varză albă, conopidă, boabe de muştar, boabe de piper, sare, oţet, miere de albine.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Se curăţă gogonelele de seminţe şi apoi se taie cubuleţe mici. Morcovii, ceapa şi ţelina se taie pe lung, apoi se taie rondele. Varza se toacă mărunt, fără a fi frecată cu sare. Conopida se rupe în bucăţi mai mici. Într-un vas, se fierb împreună otet (1 l la 2 l de apă) cu sare, miere de albine (depinde de cât de dulce vreţi să fie compoziţia), boabele de piper, muştarul, foile de dafin.
Într-un borcan de 800 ml, se pun în ordine aleatorie toate legumele, tăiate în prealabil şi varza tocată.
După ce a fiert, compoziţia de mai sus se toarnă peste legumele din borcan, ca să le opărim puţin. Se lasă fără capac până a doua zi dimineaţa, după care se leagă cu celofan şi se coboară în pivniţă sau la rece pe balcon.
Se serveşte la orice friptură, în special la cea la tavă.