Musaca grecească - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne tocată » Musaca grecească

Musaca grecească

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 1 vînătă mare, sare, 500 g cartofi, 12 linguri ulei de măsline, piper, 2 linguri rozmarin tocat, 400 g roşii, 150 g ceapă, 2 căţei de usturoi, 500 g carne tocată de vită, 1 lingură cimbru pisat, 7 ouă, 100 ml lapte.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Vînăta se taie în felii rotunde, groase de 1/2 cm, se sărează şi se lasă să stea 20 de minute. Cartofii curăţaţi se taie în felii rotunde, groase de 2-3 mm. Se unge o cratiţă cu 2 linguri ulei, se tapetează cu feliile de cartofi, care se presară cu sare, piper şi 1 lingură de rozmarin şi se rumenesc în cuptorul încins, la foc potrivit, cca 25 de minute. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se taie în rondele groase de 1/2 cm. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Se încing 5 linguri de ulei într-o tigaie, se rumeneşte carnea uşor, amestecînd des, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc împreună. Se condimentează cu sare, piper, cimbru, se amestecă şi se toarnă compoziţia de carne peste cartofi. Vînăta se zvîntă bine şi se prăjeşte în restul de ulei. Peste carne, se aşează interpuse feliile de vînătă şi de roşii. Se presară cu restul de rozmarin, sare şi piper. Ouăle se bat cu laptele, se sărează, piperează şi se toarnă peste musaca. Se lasă să se rumenească în cuptor, la foc potrivit, 30-35 de minute.
40.761 vizualizări
1.743 tipăriri
36 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
5. Musaca de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
10. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri)
28. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.