Nuferi din cozonac cu fructe - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Cozonaci şi checuri » Nuferi din cozonac cu fructe

Nuferi din cozonac cu fructe

Timp de preparare: 3 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 600 g făină, câte o linguriţă rasă de scorţişoară, cuişoare, nucşoară, 50 ml ulei de măsline, drojdie proaspătă cât o alună, 100 g zahăr, 250 ml lapte, 3 ouă, puţină sare.
Pentru umplutură: 4 banane, 300 g caise deshidratate, 100 g zahăr, esenţă de vanilie, esenţă de zmeură, 50 ml apă fiartă şi răcită.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Pregătim o cocă din făină, sare şi aromele măcinate. În laptele încălzit topim untul şi adăugăm drojdia şi zahărul. Această maia va fi lăsată la dospit o oră. Apoi o frământăm şi-i adăugăm uleiul, albuşurile şi gălbenuşurile bătute spumă. Sarea o adăugăm la sfârşit. Lăsăm aluatul să crească lângă aragaz. Umplutura o pregătim din bananele şi caisele tăiate mărunt şi înmuiate în esenţe de vanilie şi rom. Când blatul a crescut, îl împărţim în două bucăţi, pe care le întindem pe planşetă. Prima foaie, acoperită cu fructe, va fi pusă într-o tavă lată de cozonac, bine unsă. Din a doua bucată de cocă vom face un rulou pe care-l tăiem în 10 bucăţele rulate ca melcişorii. Acestea le aşezăm deasupra umpluturii. Cozonacul care va avea aspectul unor nuferi va fi lăsat la copt la foc potrivit. Când s-a copt, va fi însiropat cât timp este fierbinte.
4.048 vizualizări
776 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
5. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
15. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
22. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Cocteil cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.