Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porţii: 4
Ingrediente: 1/2 l suc proaspăt de morcovi, cîteva picături sos iute (Tabasco), 1/2 linguriţă praf de curry, 250 g orez cu bobul lung, 1 lingură ulei, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Se toarnă sucul de morcovi într-o cratiţă, se adaugă sosul iute, praful de curry, sare şi piper şi se pune pe foc să dea în clocot.
Se adaugă orezul ales şi spălat, se lasă să fiarbă puţin, se stinge focul şi se lasă să se umfle - acoperit cu un ştergar de bucătărie - circa 25 de minute.
Se ung cu ulei 4 forme rotunde (mici), se toarnă în ele orezul fierbinte, se apasă bine şi se răstoarnă pe farfurii.