Orez la cuptor cu scoici şi vin - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Orez la cuptor cu scoici şi vin

Orez la cuptor cu scoici şi vin

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g orez sălbatic, 250 g roşii cherry, 500 g scoici congelate, 3 ardei capia roşii, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 300 ml vin alb demisec, 75 g unt, 1 frunză de dafin, 4 boabe piper negru, 1 lămîie, sare, piper, rozmarin.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Într-o oală, se pun la fiert scoicile cu vinul alb, frunza de dafin, boabele de piper şi crenguţele de rozmarin.
Orezul sălbatic se fierbe în apă cu sare, se trece sub un jet de apă rece şi se lasă să se răcească.
Se încing 50 g unt într-o tigaie, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se călesc timp de cinci minute.
Se pun ardeii tăiaţi în fîşii şi se prăjesc pînă cînd devin moi. Se adaugă roşiile cherry tăiate în jumătăţi, scoicile scurse de apă, sarea şi piperul.
Se prăjesc cîteva minute la foc mediu spre iute, se opreşte focul şi se pun ingredientele peste orez.
Se unge tava cu restul de unt, se aşează ingredientele amestecate cu rozmarin tocat şi se introduce în cuptor. Se ţine timp de 25-30 de minute, apoi se scoate şi se lasă la rece.
Se serveşte caldă, stropită cu suc de lămîie.
6.754 vizualizări
946 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
7. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
13. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
15. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
17. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
22. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
29. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.