Ouă Soubise - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu ouă » Ouă Soubise

Ouă Soubise

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 ouă, 6 felii pîine de secară, 4 codiţe de ceapă verde, 25 g unt, sare, piper.
Pentru piureul Soubise: 1 kg ceapă, 100 g unt, 20 g făină, 1 cub concentrat de supă de vită, 150 ml frişcă nebătută sau smîntînă, 1 vîrf de cuţit zahăr, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Tăiaţi mărunt ceapa curăţată şi puneţi-o într-o oală cu apă sărată clocotită şi lăsaţi-o pînă ce apa începe din nou să fiarbă. Scurgeţi-o şi lăsaţi-o să se înabuşe 30 de minute, împreună cu 50 g unt, sarea, piperul şi zahărul. După ce s-a înmuiat, mărunţiţi-o în mixer.
Dizolvaţi cubul de supă concentrată în 1/2 l apă clocotită şi topiţi într-o tigaie 50 g unt. Adăugaţi făina în ploaie şi încorporaţi, puţin cîte puţin, zeama de carne, amestecînd întruna, pînă ce sosul devine neted.
Luaţi sosul de pe foc, adăugaţi frişca nebătută sau smîntîna, săraţi, piperaţi şi amestecaţi bine. Încorporaţi în sos piureul de ceapă şi puneţi-l - într-o cratiţă - pe foc, aproximativ 10 minute, amestecînd încontinuu.
Puneţi să fiarbă într-o oală nu prea înaltă 1 l de apă şi 2 linguriţe cu oţet (de preferinţă alb). Spargeţi un ou într-o ceaşcă, răsturnaţi-l uşor în apă clocotită şi lăsaţi-l să se pătrundă un minut şi jumătate. Întoarceţi-l pe partea cealaltă cu lingura pentru spumă şi lăsaţi-l să fiarbă încă 1 min. şi jumătate, scoateţi-l din oală şi puneţi-l să se scurgă pe hîrtie absorbantă. Procedaţi la fel şi cu celelalte ouă.
Prăjiţi în 25 g unt feliile de pîine, pînă ce se rumenesc frumos pe ambele părţi. Turnaţi piureul Soubise într-o tavă, aşezaţi deasupra feliile de pîine şi puneţi pe fiecare felie cîte un ou. Săraţi, piperaţi, presăraţi rondelele de codiţe de ceapă verde şi serviţi-l imediat.
3.711 vizualizări
706 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
3. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
8. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Supă cremă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
13. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
14. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
15. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
16. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
18. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
19. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
21. Ouă cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ouă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.