Ouă florentine (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu ouă » Ouă florentine (II)

Ouă florentine (II)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ouă, 1 kg spanac proaspăt, 80 g caşcaval ras, 80 g unt.
Pentru sosul Bechamel: 20 g unt, 25 g făină, 400 ml lapte, 100 ml frişcă nebătută sau smîntînă, 1 vîrf de cuţit nucşoară rasă, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Spălaţi bine spanacul, rupeţi-i codiţele şi ţineţi-l 3 minute în apă clocotită cu sare. Scurgeţi-l, presaţi-l între palme şi tocaţi-l - mai mare - cu un cuţit. Lăsaţi-l să se înăbuşe puţin în 50 g de unt (fără capac), după care să fiarbă, încet, circa 10 minute, amestecînd întruna. Gustaţi-l de sare şi piper şi răsturnaţi-l în 4 forme mici.
Preparaţi sosul: Puneţi laptele să fiarbă într-o crăticioară şi în altă crăticioară topiţi untul. Adăugaţi făina, amestecînd repede cu o spatulă, şi stingeţi cu laptele clocotit, fără să încetaţi să amestecaţi. Săraţi, piperaţi, condimentaţi cu nucşoară rasă şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc foarte mic, aproximativ 10 minute, amestecînd din timp în timp. Luaţi sosul de pe foc şi încorporaţi frişca sau smîntîna.
Puneţi să fiarbă într-o oală nu prea înaltă 1 l de apă şi 2 linguriţe cu oţet (de preferinţă alb). Spargeţi un ou într-o ceaşcă, răsturnaţi-l uşor în apă clocotită şi lăsaţi-l să se pătrundă un minut şi jumătate. Întoarceţi-l pe partea cealaltă cu lingura pentru spumă şi lăsaţi-l să fiarbă încă 1 min. şi jumătate, scoateţi-l din oală şi puneţi-l să se scurgă pe hîrtie absorbantă. Procedaţi la fel şi cu celelalte ouă.
Puneti ouăle fierte în cele 4 forme, turnaţi peste ele sosul Bechamel, presăraţi caşcavalul ras şi stropiţi-le cu restul de unt (30 g) topit. Daţi-le 5 minute la cuptor, sub grill, şi serviţi-le fierbinţi.
3.273 vizualizări
640 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
3. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
20. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
21. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.