Pâine cu mac - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Paste, pizza şi găluşte » Pâine cu mac

Pâine cu mac

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 1/2 ceşti de făină amestecată cu un plic de praf de copt, 1/4 ceaşcă zahăr, 1/4 ceaşcă seminţe de mac, 1 kg cartofi curăţaţi şi daţi pe răzătoare, 200 g unt topit şi răcit, 2 ouă bătute uşor, încă 1 linguriţă seminţe de mac.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 °C, se unge o formă de cozonac cu unt topit şi se tapetează cu hârtie pentru copt, care se unge şi ea cu unt.

Se cern făina şi praful de copt într-un castron, se adaugă zahărul, macul şi cartofii şi se face la mijloc o gropiţă în care se pun ouăle şi untul. Se amestecă cu o lingură de lemn (nu exagerat de puternic), până ce se obţine un aluat neted.

Se toarnă în tavă, se nivelează suprafaţa şi se presară cu seminţe de mac. Se coace 50 min. (se încearcă cu un ac sau cu un pai), se lasă trei minute să se odihnească, se scoate din tavă şi se lasă să se răcească.

Pâinea cu mac se poate ţine la frigider 4 zile, iar în congelator până la 4 săptămâni.
2.360 vizualizări
772 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
2. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Ceai de măceşe (Băuturi > Ceaiuri)
4. Avocado cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Macrou boulonnaise (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Pâine mozaic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Rulade mici cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cu specific francez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cu usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Supă toscană (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
30. Angemacht de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.