Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porţii: 2
Ingrediente: 250 g paste făinoase (melcişori, scoici, urechiuşe), sare, 400 g morcovi, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, 1 ardei iute roşu (mic), 2 linguri ulei, 1/4 l zeamă concentrată de legume (Knorr+apă), 1 lingură unt.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Se fierb pastele al dente în apă multă cu sare, se ţin sub jetul de apă rece şi se lasă să se scurgă bine. Morcovii curăţaţi de coajă se taie felii, iar ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Ardeiul iute tăiat în două şi curăţat de seminţe se toacă şi el. Se prăjesc feliile de morcov în uleiul încins, după care se mai dunstuiesc încă 3 minute, la foc potrivit, amestecînd întruna. Se adaugă ceapa, usturoiul şi ardeiul iute şi se lasă şi ele să se călească vreo cîteva minute. Se încorporează zeama de legume şi untul, apoi pastele scurse, se lasă să se încălzească şi ele în zarzavatul fierbinte şi se servesc imediat.