Pasteta din creier crud - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu organe » Pasteta din creier crud

Pasteta din creier crud

Ingrediente: 500 g creier de porc sau viţel, 100 g unt, 150 g ceapă, 200 ml frişcă sau smîntînă dulce, 4 ouă, 30 ml rom sau coniac, cîte un vîrf de cuţit sau de linguriţă condimente de pasteta, o linguriţă cu vîrf de sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa, rasă fin sau tăiată mărunt, se căleşte 2 minute în unt. Creierul crud se mărunţeşte cu furculiţa, frecîndu-se cît se poate de bine, apoi se adaugă ceapa călită, gălbenuşurile, smîntîna sau coniacul, sarea şi condimentele, amestecîndu-se bine ca să se omogenizeze. Se adaugă apoi albuşurile bătute cu spumă, amestecîndu-se uşor prin răsturnare, cu telul, de jos în sus. Compoziţia se pune în formă (sau în doua forme) din tablă inoxidabilă, lungă şi îngustă, bine unsă cu unt sau margarină solidă (lăsînd un spaţiu liber de 2-3 cm pînă la gura formei ca să aibă loc să crească). Dacă s-a pus compoziţia în două forme, pastetele se vor coace deodata. Formele se pun în tava cu apă fierbinte, introdusă din timp la cuptor.
2.308 vizualizări
748 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
5. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Jumări cu creier (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sufleu de creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ruladă de caş cu creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
26. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
28. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
29. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.