Pate de ficat de porc cu legume la cuptor - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Pate de ficat de porc cu legume la cuptor

Pate de ficat de porc cu legume la cuptor

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ficat de porc, 3 morcovi mari, cozile de ceapa verde de la o legatura de ceapa, 1/2 cana orez fiert, 3-4 oua, piper, sare, putin mustar, 2 felii de pâine muiate in lapte, 1/2 cana cu lapte, verdeata, marar si patrunjel, ulei sau unt, 3 linguri cu faina.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Morcovul si ficatul se curata si se spala, se taie bucati si se pun la fiert cu lapte. Dupa ce s-au fiert se taie bucati si se rumenesc in ulei incins la un loc cu cozile de ceapa taiate marunt. Când totul este gata prajit se da deoparte, se lasa sa se raceasca, apoi se trece de doua ori prin masina de tocat o data cu pâinea stoarsa bine. Se amesteca cu ulei, mustar, sare, piper, orezul fiert si cu cele 2 linguri cu faina si verdeata tocata, ouale batute spuma. Se asaza compozitia intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se toarna ulei deasupra, se da la cuptor. Dupa ce s-a rumenit frumos, se serveste cald sau rece cu sote de legume si salata. Acest pateu se poate servi si fara sa fie copt. Se asaza pe un platou si se orneaza cu masline, ou rascopt, castraveti si gogosari murati. Pateurile se pot prepara si invelite in aluat fraged sau frantuzesc.
6.530 vizualizări
819 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
7. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
13. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
16. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.