Pateuri umplute cu praz şi şuncă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Pateuri umplute cu praz şi şuncă

Pateuri umplute cu praz şi şuncă

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 600 g praz, 1 lingură ulei, 100 g şuncă de Praga, piper, boia dulce de ardei, 200 g brânză brie sau feta, 240 g foi de aluat, puţină făină, 1 gălbenuş, 1 lingură lapte.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curăţă prazul, se spală, se taie în rondele subţiri şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă şunca şi se rumeneşte uşor. Se condimentează cu piper şi boia după gust, apoi se lasă amestecul să se răcească. Brânza se taie în cubuleţe mici şi se amestecă cu compoziţia de praz. Foile de aluat se aşază una peste alta şi se întind pe o planeştă presărată cu făină. Se taie apoi 8 pătrate, în mijlocul cărora se repartizează umplutura de praz şi brânză. Gălbenuşul se bate cu laptele şi se ung marginile pătratelor de aluat, care se împăturează în triunghi; se presează marginile cu o furculiţă. Se ung pateurile cu restul de gălbenuş şi se coc în cuptorul încins la foc mic cca 20 de minute, până se rumenesc frumos.
3.283 vizualizări
850 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
16. Curmale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
24. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
30. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.