Perişoare din carne de pasăre cu smântână - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne tocată » Perişoare din carne de pasăre cu smântână

Perişoare din carne de pasăre cu smântână

Ingrediente: Perisoarele: circa 1/4 kg piept de pasare, 50 g franzela, un ou sau 1-2 albusuri, 50 g ceapa, 25 g faina, untdelemn, sare.
Sosul: 30-50 g untdelemn, o lingurita de ceapa rasa, 25 g faina,15-20 ml zeama de lamiie, 100 ml smintina, marar, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si franzela.La tocatura se adauga oul intreg sau albusurile, faina, 1/2 lingurita sare fina, un virf de cutit de piper, o lingurita cu virf de marar sau patrunjel taiat marunt si se amesteca bine.Intr-o cratita de 2 l, se caleste ceapa cu 3 linguri de untdelemn sau alta grasime, la foc mic, numai un minut si se stinge imediat cu 1/2 l apa.Cind clocoteste apa, se ia cu lingurita din compozitie o cantitate cam cit o nuca; in palma udata cu apa rece i se da forma rotunda si se pune direct in apa.Daca este moale compozitia, i se da forma rotunda si se pune direct in apa.Vor rezulta cca 20 perisoare.Se fierb acoperite, la foc mic, cca 30 minute.Dupa 15 minute se intorc pe partea cealalta.Cind sint fierte, se adauga smintina, frecata bine cu faina si diluata cu 2 linguri de apa rece; se amesteca cu sosul si se lasa sa fiarba citeva clocote ca sa se lege.Sosul trebuie sa cuprinda bine perisoarele si sa aiba consistenta unei smintini subtiri.Daca este nevoie, sosul se mai dilueaza cu putina apa.In loc de sare se poate pune o lingurita cu virf de "Vegeta".Pentru aroma, se adauga marar verde sau uscat.Cratita se ia de pe foc si mincarea se sareaza, daca nu s-a pus "Vegeta" si se acreste dupa gust.Perisoarele se servesc cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez.
2.946 vizualizări
827 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
5. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
8. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Supă de zarzavat cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.