Peşte cu sos de lămâie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Peşte cu sos de lămâie

Peşte cu sos de lămâie

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg peste, 400 ml ulei, 200 g lamaie 150 ml apa minerala, 1 legatura patrunjel verde, 4 g sare de lamiie, sare, piper, dupa gust.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Sarea de lamaie se dizolva in 50 ml apa minerala. Portiile de peşte se ung cu 100 ml ulei si se frig pe gratar sau se introduc la cuptor intr-o tava. Cind pestele s-a patruns bine in interior, in cca 10-15 minute, se raceste si se asaza pe platou. Se pregateste un sos a la grec din 300 ml ulei, piper, apa minerala, patrunjel verde (curatat, spalat si taiat marunt), sarea de lamaie. Se omogenizeaza compozitia într-un vas, de preferinta cu fundul rotund, in timpul omogenizarii se obtine o emulsie, care se toarna peste portiile de peste cu patrunjel taiat marunt deasupra.
Se serveste cu felii de lamaie puse pe fiecare portie de peste.
1.886 vizualizări
703 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
3. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Cod file (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
9. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
14. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
16. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
26. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.