Peşte în aluat (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Peşte în aluat (I)

Peşte în aluat (I)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg peste, 3-4 cepe, 200 g ciuperci, 3-4 cescute orez, piper, sare, verdeata, 2-3 oua, 3 linguri grasime sau unt.
Pentru coca: 300 g faina, 150 g unt, 1 lingura otet, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se prepara o coca, fie aluat frantuzesc, fie un alt aluat preparat din faina, unt si otet. Se inabusa bine de tot 3-4 cepe, se adauga apoi 200 gr. ciuperci si se continua inabusirea, picurind cite putina apa. Se mai adauga 3-4 cescute orez si zeama necesara (numar dublu de cescute) si se da la cuptor. Dupa ce este gata orezul, se amesteca cu piper, sare, patrunjel tocat si 2-3 oua fierte tari si taiate bucatele. Se intinde coca cit mai subtire. Se asaza foaia in tava si se pune la mijloc un strat de orez, apoi un altul de peste si se continua astfel pina ce se termina. Se string marginile aluatului si se inchide compozitia in coca. Se unge cu ou. Se da la cuptor potrivit. Foaia de aluat se poate asterne intr-o forma sau intr-o cratita cu umplutura la mijloc, se aduna apoi marginile, se unge cu ou si se da la cuptor. Din coca ramasa se taie diferite forme, flori, patrate, fisii care se aplica pe deasupra, formind astfel o garnitura. Se serveste fierbinte.
2.635 vizualizări
851 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
18. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
20. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
22. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
23. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
26. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
29. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.