Peşte înăbuşit (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Peşte înăbuşit (I)

Peşte înăbuşit (I)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 peste mare cu cap cu tot (circa 1 kg), 2 linguri zeama de lamaie, 4 legaturi marar (100 g), o lingurita sare grunjoasa, piper (macinat mare), o lingurita miere (de salcam), 2 lingurite unt, 1/2 lamaie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curata pestele, se spala bine, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.
Se spala si se taie marunt doua legaturi de marar si se amesteca cu sare, piper si miere, iar cu pasta astfel obtinuta se unge pestele in interior.
Se ia o folie de aluminiu, se intinde pe fundul tavii si se unge bine cu unt topit.
Se aseaza pe ea pestele si se unge si el cu unt. Se taie marunt restul de marar si se presara deasupra.
Se acopera pestele cu o alta folie de aluminiu, unindu-se marginile ca sa fie etans. Se incinge cuptorul (170 grade C) si se lasa pestele sa se inabuse circa 30 de minute. Se stinge focul, se mai lasa sa se odihneasca alte 10 minute, apoi se scoate si se aseaza pe un platou fierbinte. Se jupoaie pielea de pe partea de sus si se presara mararul ramas.
Se serveste cu felii de lamaie, iar ca garnitura: salata de cartofi si sos olandez cu lamaie si marar verde tocat marunt.
1.759 vizualizări
692 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
5. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
7. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
9. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.