Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porţii: 4
Ingrediente: 275 g orez basmati, 450 g picioare de crab congelate, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 cuişoare, 2 ardei capia, pastă de tomate, ghimbir ras, 1 lămâie, 1 lingură de amidon, 1 cană de apă, ulei, sare, piper, pătrunjel.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.
Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc până devin aurii. Se adaugă o linguriţă de ghimbir ras, cuişoarele şi sucul de lămâie.
Se condimentează, se adaugă o linguriţă de pastă de tomate, amidonul dizolvat într-o cană de apă şi se lasă să fiarbă până s-a îngroşat sosul.
Orezul se clăteşte cu apă rece până când se elimină tot amidonul, se fierbe în apă cu sare, se trece sub un jet de apă şi se lasă într-o strecurătoare.
Picioarele de crab se decongelează şi se prăjesc în ulei încins. Se scot apoi pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald, într-un castron acoperit.
Orezul se serveşte împreună cu picioarele de crab şi sosul picant, presărate cu pătrunjel tocat.
Ca băutură însoţitoare, se recomandă Riesling Italian.