Piftie de porc (răcitură) (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Piftie de porc (răcitură) (II)

Piftie de porc (răcitură) (II)

Ingrediente: 2 ciolane de porc (circa 2 kg), 1/4 kg sorici sau 2-3 picoare de porc, o ceapa (50 g ), 5 - 6 catei de usturoi, 10 boabe de piper, o lingurita rasa de sare
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Daca este nevoie de mai multa piftie, se pune si capul cu urechi, plus alta carne slaba de porc. Picioarele sau alte bucati de carne cu sorici se parlesc putin la flacara, apoi se spala la un jet de apa, fara sa se tina deloc in apa rece. Carnea se pune la fiert cu apa rece si se adauga piperul, sarea si ceapa intreaga. Ca sa nu se tulbure, piftia se fierbe de la inceput la foc mic fara clocote, cu capacul tras putin deoparte. Timpul de fierbere trebuie sa fie de 4-5 ore, ca sa se desprinda bine carnea de pe oase si lichidul sa scada pana la nivelul carnii. Carnea se fierbe mai repede in oala sub presiune, cu apa numai cat sa cuprinda bine tot materialul, impreuna cu piperul, ceapa si sarea, la foc mic, cca 2 ore, calculand durata de fierbere din momentul cand au inceput sa iasa primii vapori prin ventil; din acel moment, focul se reduce la minimum, mentinandu-l astfel pana la sfarsit. Oala sub presiune se lasa , inchisa cu capacul, sa se rasuceasca pana a doua zi. Grasimea de deasupra se culege toata; astfel, se va observa si gradul de coagulare al supei. Daca s-a gelatinizat prea mult, supa se dilueaza cu apa clocotita, in prealabil, si apoi turnata peste piftie. Vasul se pune pe foc mic, ca sa se lichefieze toata supa; numai astfel se poate scoate carnea care apoi, se va desprinde de pe oase si se va aranja in castroane sau forme inoxidabile, alternata cu soriciul. In supa se adauga usturoiul taiat marunt si sare, dupa gust si, la dorinta, se acreste cu putina sare de lamiie. Nu se amesteca prea mult cu ligura, ca sa nu se tulbure. Se strecoara si se toarna peste carne. Supa se poate lasa si nestrecurata, daca se doreste ca usturoiul sa ramina in ea. Dupa ce s-a racit, se introduc formele in frigider, unde se lasa 3-4 ore. Se scoate din forme. Se serveste taiata in felii ca fel intii.
4.669 vizualizări
715 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
19. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.