Piftie de porc (răcitură) (IV) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Piftie de porc (răcitură) (IV)

Piftie de porc (răcitură) (IV)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 1/2 kg picioare sau cap de porc, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastirnac, 1 telina, 2 foi de dafin, 3-4 boabe de ienibahar, 3-4 catei de usturoi (facultativ), sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satirul. Se asaza intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa in asa fel, incit nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra carnii. Se pune la foc potrivit lasind sa fiarba incet. Se spumeaza mereu, apoi se adauga sarea, zarzavatul curatat si spalat, foile de dafin si ienibaharul. Se acopera vasul cu un capac, lasind numai la o margine cratita putin descoperita. Trebuie sa fiarba pina cind carnea se desface usor de pe oase. Se scot oasele si se asaza carnea pe fundul mai multor farfurii. Se piseaza usturoiul in piulita de lemn cu putina sare si se amesteca cu zeama de carne. Se strecoara si se toarna zeama strecurata in farfurii peste carne, avind grija ca aceasta sa fie bine acoperita. Se pune la rece sa se inchege. Ca sa se obtina o piftie frumoasa, limpede, trebuie sa fiarba tot timpul foarte incet si vasul sa fie aproape acoperit. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi. Tot astfel se poate prepara si piftia din picioare de vaca sau, amestecat, picioare de vaca cu picioare de porc.
26.117 vizualizări
1.305 tipăriri
14 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciorbă de perişoare (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciuperci marinate (IV) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Piftie bănaţeană (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Muşchi de porc în aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pulpă de porc umplută (Mâncăruri > Fripturi)
27. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ruladă de porc cu grepfruit (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.