Piure de cartofi - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Piure de cartofi

Piure de cartofi

Ingrediente: 1/2 kg de cartofi, 30 g unt, 3-4 linguri de lapte, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Cartofii, curatati de coaja, se fierb intregi sau taiati in jumatati in apa clocotita cu putina sare, circa 20 minute. Se incearca cu furculita; daca aceasta intra cu usurinta in ei, inesamna ca sint fierti. Se scurg de apa si, cind sint fierbinti, se zdrobesc bine cu stivitorul de cartofi sau cu furculita, apoi se adauga untul si laptele si se bat bine cu furculita pina cind se albesc si devin spumosi. Se pune sare dupa gust si se servesc imediat. La piureul de cartofi se pot adauga pentru diversificare, putina conopida, dovlecel sau telina, fierte separat si bine scurse. Se zdrobesc impreuna cu cartofii si apoi se bat cu untul si laptele pina cind devin spumosi. Se sareaza dupa gust si se servesc imediat. La piureul ramas de pe o zi pe alta care-si schimba putin gustul se poate adauga o lingurita cu ceapa rasa care a fost calita, un minut, cu o lingura de untdelemn. Se incalzesc impreuna si apoi se servesc.
2.310 vizualizări
736 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
8. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
12. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
26. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.