Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri

Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 kg cartofi făinoşi, sare, 500 g sfeclă roşie (fiartă şi curăţată de coajă), 1/4 l lapte, 1/2 legătură mărar, 80 g unt, 8 ouă, piper, 1-2 linguri hrean ras (de la borcan).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spală cartofii, se curăţă de coajă, se taie bucăţi mai mari şi se fierb circa 15 minute în puţină apă sărată.
Sfecla se scurge şi se taie cubuleţe. Se încălzeşte laptele şi se toacă mărarul.
Se încing în două tigăi cîte 20 g unt şi se fac ochiurile (4+4). Se sărează şi se piperează.
Se scurg cartofii, se adaugă laptele fierbinte şi untul şi se zdrobesc (piure). Se încorporează hreanul, mărarul şi cubuleţele de sfeclă, se mai gustă o dată de sare şi piper şi se serveşte piureul cu ochiurile calde.
1.973 vizualizări
707 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
16. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.