Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Porţii: 6
Ingrediente: 500 g făină, 150 ml apă, 150 ml lapte, 25 g drojdie, 300 g muşchi de căprioară afumat, ulei, sare, piper, busuioc, salată verde, 4 roşii, un ardei capia, o jumătate de ardei iute, 200 g caşcaval, 3 căţei de usturoi, zahăr, o ceapă.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Roşiile se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. Ardeiul capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt.
Ceapa şi usturoiul se taie cubuleţe. Se încing 3 linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele tocate, sarea, piperul şi se fierb până când se îngroaşă sosul.
Într-un castron se amestecă drojdia cu apa călduţă, o linguriţă de sare, zahărul tos şi puţină făină. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească.
Se adaugă laptele călduţ, două linguri de ulei, se toarnă în mijlocul făinii şi se frământă totul până rezultă un aluat potrivit de tare. Se lasă să dospească.
Se întinde o foaie din aluat, se aşază într-o tavă dată cu ulei, se unge cu sos de roşii, se rade caşcaval şi se aşază feliile de muşchi de căprioară.
Se rade caşcaval deasupra, se presară busuiocul uscat, frunzele de salată şi se introduce tava în cuptorul încins.
Se serveşte cu sos de roşii şi busuioc verde tocat.