Ingrediente: 250 g fasole boabe, 2 cepe, 100 ml ulei, 2 ardei graşi, 250 ml suc de roşii, 50 ml vin, 2-3 căţei de usturoi, cimbru, frunze de mărar şi pătrunjel, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Fasolea se fierbe. În acest timp, se pregăteşte sosul. Ceapa tăiată în felii subţiri se căleşte în tot uleiul cu o linguriţă rasă de sare la foc mic pînă cînd devine lucioasă, adăugînd apoi vinul, sucul de roşii şi celelalte arome, după gust, şi lăsîndu-se in continuare la foc mic 15 min., pînă se moaie bine ceapa. Cînd fasolea este fiartă şi apa scăzută pînă la nivelul ei, se deşartă sosul peste ea, adăugînd usturoiul, amestecînd uşor să nu se strivească boabele şi potrivind gustul cu sare. Se lasă la cuptor 10 min. ca să se formeze sosul şi să se ridice uleiul. Plachia se serveşte rece ca fel întîi.