Plăcintă cu praz (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Plăcintă cu praz (II)

Plăcintă cu praz (II)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Pentru aluat: 2 1/2 cani de faina, 150 g unt taiat bucatele, 2-3 linguri suc de lamaie, 1-2 linguri de apa.
Umplutura: 30 g unt, 2 felii de sunca, 4 fire de praz taiate in ineluse subtiri, 1-2 linguri de otet alb de vin, 1/4 cana faina, 1 cana lapte, 2 oua, 1 cana de cascaval ras, 1 lingurita piper macinat, galbenus pentru glasat, verdeturi (patrunjel, marar).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se porneste cuptorul. Se unge o forma rotunda de budinca cu unt topit.
Aluatul: Se amesteca faina cu untul taiat, se framanta bine cu mana (circa 1 minut), pana se obtine o compozitie sfaramicioasa. Se adauga sucul de lamaie si apa, se continua framantatul pana se obtine un aluat neted. Daca e necesar, se mai adauga apa. Se formeaza un cocolos, se inveleste cu o folie de plastic si se baga 30 de minute la frigider.
Umplutura: Se incinge untul si se prajeste sunca taiata felii, pana devine crocanta. Se adauga prazul si se lasa 5 minute sa se inmoaie. Se adauga faina si otetul si se amesteca. Se ia cratita de pe foc. Se toarna putin cate putin laptele, amestecandu-se mereu. Se pune din nou pe foc si se amesteca pana ce sosul da in clocot si se ingroasa. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga ouale, cascavalul si piperul.
Se ia 2/3 din aluat, se intinde pe o planseta si foaia obtinuta se pune pe fundul formei, ridicandu-se si pe margini. Se intinde uniform umplutura. Se intinde cu sucitorul si restul de aluat ramas si se acopera umplutura de praz. Se lipesc marginile de aluat, apoi se unge deasupra cu galbenus de ou. Se fac trei incizii in capacul de aluat, pentru ca vaporii sa poata iesi. Se da la cuptor 30-40 de minute, pana ce tarta capata o culoare auriu-maronie.
Cand se serveste, se presara (la alegere) cu verdeturi tocate. Se taie felii, ca un tort.
2.033 vizualizări
685 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
16. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.