Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă

Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g cartofi (rezistenţi la fiert), 300 g varză acră, 1 ou, 2 gălbenuşuri, 1 lingură făină, sare, piper, 1 linguriţă chimen măcinat, unt pentru prăjit, 1 legătură ceapă verde, 200 g smântână, 1 linguriţă frişcă, 100 g unt.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spală cartofii, se curăţă de coajă, se dau pe răzătoarea mare şi se storc. Se toacă mărunt varza acră. Se amestecă varza cu cartofii, oul, gălbenuşurile de ou şi făina. Se condimentează cu sare, piper şi chimen.

Se topeşte untul într-o ulcică, apoi se strecoară şi se pune într-o tigaie la încins. Din compoziţia de varză şi cartofi se ia cu lingura de supă şi se formeaza plăcinţele (cât jumătate de palmă), care se prăjesc pe fiecare parte 3-4 min.

Pentru sos: se spală ceapa verde, se usucă şi se taie în ineluşe subţiri. Se amestecă frişca cu smântâna, sarea şi piperul. Se adaugă ceapa tocată. Se pun plăcinţelele în farfurie şi se acoperă cu sos.

Alături, se poate servi o salată de legume, peşte sau friptură.
4.580 vizualizări
873 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
18. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
29. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
30. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.