Prăjitură cu dovleac şi morcovi - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Prăjitură cu dovleac şi morcovi

Prăjitură cu dovleac şi morcovi

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 700 g dovleac, 200 g morcovi mijlocii, 300 g zahar, 4 oua, 350 g faina, 100 g stafide, 100 g samburi de nuca, 350 ml untdelemn, 2 lingurite praf de copt, o lingurita de scortisoara, fructe confiate sau din dulceata, pentru decorat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Curatati dovleacul de coaja, taiati-l in cuburi si fierbeti-l in apa clocotita vreme de 20 de minute. Strecurati-le si pasati-le (prin sita sau cu mixerul) pentru a le transforma in piure.
Porniti cuptorul. Curatati morcovii de coaja si radeti-i. Spargeti ouale intr-un castron si bateti-le repede cu untdelemnul si zaharul. Adaugati in ele piureul de dovleac, morcovii rasi, samburii de nuca, stafidele si scortisoara. Cerneti faina cu praful de copt deasupra compozitiei. Amestecati bine.
Ungeti o forma rotunda cu unt si varsati in ea compozitia. Bagati la cuptor si lasati sa se coaca o ora. Verificati cand e gata, intepand prajitura cu o macaroana sau cu un pai. (Trebuie sa iasa afara uscate.) Scoateti forma din cuptor si lasati-o sa se raceasca, inainte de a rasturna din ea prajitura.
Decorati-o cu fructe confiate, taiate subtiri, sau cu boabe de visine din dulceata.
5.147 vizualizări
903 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.