Prăjitură cu mere şi scorţişoară - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Prăjitură cu mere şi scorţişoară

Prăjitură cu mere şi scorţişoară

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 5 mere mari acrisoare, o portocala, 125 g faina + 2 lingurite in plus, 125 g nuci rase (pe razatoarea mica) sau macinate, 5 oua, 200 g unt inmuiat + o lingurita in plus, 2 lingurite de smantana proaspata, 240 g zahar + o lingurita in plus, un pachetel de zahar vanilat, un pachetel de praf de copt, 2 linguri de rom, o lingurita rasa de praf de scortisoara.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ungeti cu unt o forma de prajituri si bagati-o 15 minute la frigider. Pudrati-i interiorul cu doua lingurite de faina amestecate cu o lingurita de zahar.
Porniti cuptorul.
Preparati aluatul: amestecati untul inmuiat dinainte cu zaharul si cu zaharul vanilat pana cand se transforma in crema. Adaugati ouale, unul cate unul. (Asteptati pana ce amestecul devine neted si cremos, inainte de a pune celalalt ou.) Incorporati smantana, romul, nucile macinate sau date pe razatoarea mica, praful de copt amestecat cu faina, scortisoara si coaja de portocala rasa fin.
Curatati merele. Taiati-le in sferturi. Scoateti-le casuta si semintele. Taiati-le in feliute foarte subtiri. Adaugati-le in compozitie si amestecati repede.
Varsati amestecul in forma, bagati-o la cuptor si lasati-o sa se coaca 45-50 de minute. Cand prajitura e coapta, scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca pe un gratar. Se poate adauga si frisca.
3.157 vizualizări
786 tipăriri
15 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.