Prăjitură de orez cu fructe uscate - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Prăjitură de orez cu fructe uscate

Prăjitură de orez cu fructe uscate

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 160 g orez (cu bobul rotund), 1 l lapte, zeama si coaja de la o portocala, un varf de cutit de sare, 20 g unt pentru forma, 8 prune uscate, 6 caise uscate, 6 curmale, 50 g stafide, 50 ml rom, 50 g migdale + nuci + alune amestecate, cateva fructe uscate pentru decorat.
Crema - 250 ml lapte, 3 galbenusuri, 75 g zahar, un baton de vanilie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala stafidele, se scurg si se pun intr-un bol. Se adauga prunele, curmalele (ambele fara samburi) si caisele uscate - toate taiate (nu prea marunt). Se toarna peste ele romul, se acopera bolul si se lasa sa se macereze.
Se pune orezul in 1/2 l de apa clocotita si dupa ce da in clocot se mai lasa sa fiarba 3 minute, dupa care se scurge si se clateste cu apa rece.
Intr-o cratita mare, se pune laptele la incalzit. Se adauga orezul, zeama de portocala, coaja (intreaga) si un varf de cutit de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, circa 20 de minute (orezul trebuie sa absoarba tot laptele).
Se scoate coaja de portocala si se prepara crema, in felul urmator: se pun sa fiarba cei 250 ml de lapte cu batonul de vanilie despicat in doua. Se ia de pe foc, se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se infuzeze timp de 15 minute. Se bat galbenusurile cu zaharul, pana ce incep sa se albeasca si se toarna putin cate putin lapte (dupa ce s-a scos batonul de vanilie), batand in continuare. Se toarna inapoi in cratita in care a fiert laptele, se lasa pe foc mic sa se-ngroase, fara sa mai fiarba (crema este gata cand ramane lipita de lingura) si se toarna imediat peste orez. Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se unge bine o forma. La orezul cu crema se adauga toate fructele macerate, se amesteca si se toarna in recipient. Aceasta se asaza peste un vas cu apa calda (apa sa ajunga la 2/3 din inaltimea formei), se baga la cuptor si se lasa sa fiarba peste un vas cu aburi (la bain-marie) 30 de minute. Se scoate prajitura din forma, doar cu cateva minute inainte de-a o servi si se decoreaza cu fructe uscate.
Se mananca rece sau calduta, eventual cu un sos de fructe.
3.565 vizualizări
693 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
7. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
9. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Supă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
19. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
23. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
24. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
25. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
26. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Cocteil cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
30. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.